Wapnö Gård

WAPNÖ VÄXTHUS OCH FRILANDSODLING

Bra gödsel i jorden ger de godaste grönsakerna.

Jorden i växthusen och landen får sin näring från gårdens egen högvärdiga biogödsel. Wapnö växthus värms upp av gårdens förnybara energi - en viktig del i arbetet för minskad klimatpåverkan och Co2-neutralitet. I våra växthus växer grönsakerna i näringsrik jord där de får utveckla ett stort rotsystem. Grönsakerna får växa i naturlig takt och skördas när de är solmogna, för att ge den bästa smaken.


Vad odlas

I växthusen odlar vi bl.a. tomater, gurka, sallad, paprika, chili, bönor, sockerärtor, squash m.m. På friland odlas bl.a. grönkål, vitkål och lök.

En bra tomatskörd kräver dock pollinerande insekter, så humlebon levereras några gånger per säsong för att säkra pollineringen.

Tomatodling

På Wapnö Gård planteras tomatplantorna direkt i näringsrik jord där de får utveckla ett stort naturligt rotsystem. God växtomsorg påverkar både kvaliteten och ger tomaterna en naturlig, sötare och fylligare smak.

Så växer våra tomater

En tomat som vuxit med hela sitt rotsystem - den kan inte bli annat än god. Wapnö tomater är ej odlade i stenull eller begränsad kruka.


Gott och nyttigt med grönt

                                       -från Wapnö växthus och frilandsodlingar         

Tomatsallad

Fräsch sallad med Lollo Rosso, tomater, gurka och Vaccaost. Ljuvlig sallad där allt kommer från gården.

Toppa med grönsaker

Goda pizzor med olika toppingar. Tomat, rödlök, sparris, paprika, chili smaksatta med dragon och Wapnö Ängarna - ost.

Bakad Aubergine

Auberginen är släkt med potatis och kallas också för äggplanta. Här fylld med Vaccaost från gårdsmejeriet.

Grytor är gott

Här finns alla ingredienser till en god och mustig grönsaksgryta. Äts med fördel tillsammans med matvete istället för ris eller potatis.